Studenten kunnen feesten. Zoveel is zeker. Het enige probleem is dat al dat gefeest veel zwerfvuil met zich meebrengt. Opruimen ligt de gemiddelde student nu eenmaal net iets minder. Jammer, want de studentbuurt zou voor hen heilige grond moeten zijn.

Daarom gaan Ovam, Fost Plus en LDV United in samenwerking met Studio Brussel de student opnieuw aanleren om zwerfvuil ìn de vuilbak te gooien.

Daarvoor introduceren ze: “De Netstrijd”.

Donderdag 17 oktober krijgen 5 studentensteden elk hun eigen party: Leuven, Hasselt, Gent, Kortrijk en Antwerpen. Hoe indrukwekkend die party’s zullen zijn, hangt af van de studenten zelf. Want hoe properder de studentenbuurt, hoe beter de party.

Eén week voor de party’s, strijden de studenten dagelijks voor party upgrades. In de vroege ochtend wordt het zwerfvuil in de studentenbuurten geteld. De stad met het minste zwerfvuil, wint de upgrade van de dag. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een live dance-act, een dikke lasershow of gratis bier binnenhalen voor hun party.

Studio Brussel trapt De Netstrijd op gang tijdens Sam & Ann en elke avond brengt Linde verslag uit tijdens Linde Late Night.

Bovendien heeft elke stad een ambassadeur. Discobar Galaxie, Halve Neuro & Slongs Dievanongs, Steak Number Eight, A Brand en Buscemi zullen alle (social) middelen gebruiken om hun stad naar de overwinning te stuwen.

Halve Neuro en Slongs Dievanongs trekken de actie op gang.

Hun oproep en meteen ook nieuwste hit ontdek je hier in primeur, de volledige strijd op indevuilbak.be/netstrijd.