Met de komst van het nieuwe schooljaar pakt Antwerpen opnieuw uit met een MERCI-campagne. En wie anders dan de Antwerpse kinderen -de zwakste weggebruikers- kan deze boodschap beter verkondigen?

Daarom tekenden honderden kinderen uit 45 Antwerpse scholen de creatie voor de nieuwe MERCI-campagne. Letterlijk. Want vanaf eind augustus tot eind september worden 713 tekeningen als affiches ingezet. Elke affiche is bijgevolg uniek. Om de impact ervan te maximaliseren hangen deze tekening-affiches in de buurt van de school waar ze gemaakt zijn.

Deze campagne is de nieuwste uitvoering in een mooie reeks MERCI-campagnes, waarin Antwerpen burgers al enkele jaren oproept om trager te rijden in de buurt van scholen, speelpleintjes, sportclubs, straten en huizen. Kortom op alle plekken waar kinderen, kind moeten kunnen zijn, zonder daarbij gevaar te lopen.

Op de website www.antwerpenzegtmerci.be zijn alle tekening-affiches te bekijken.

Comment