Comment

DEVOS LEMMENS: ‘THE ONE’ FOR 130 YEARS.

Devos Lemmens is celebrating its 130th birthday. That’s why LDV United and Devos Lemmens put their forces together to launch a unique series of limited edition jars.

We decided to give the classic mayonnaise jars a new coat. Because that’s where it all started for Belgians. It’s the flavour that made Devos Lemmens big, and it’s the jar which graces the table in every Belgian household, because Devos Lemmens mayonnaise is the definition of what mayonnaise needs to be for Belgians.

Devos Lemmens was founded in 1886 in Antwerp by, you guessed, Henri Devos and his wife Elisabeth Lemmens. Devos and Lemmens had a butchery but they specialised in the preparation of condiments and sauces. Now, 130 years later, Devos Lemmens is one of the most iconic brands in Belgian food culture. A crowd favourite, the mayonnaise is still made using the original recipe.

The Limited Edition Party Packaging takes the customers back to six iconic eras in Devos Lemmens’ history. The message? Devos Lemmens has brought its unique flavour and quality to the Belgian table since for ever. During the festive season, the packaging will be available in supermarkets. Yes, Devos Lemmens, that’s the one.

TAKE A LOOK.
THEY'RE SPECTACULAR.

MAYO_550_mockup_1920.png

Comment

Het Nieuwsblad & LDV United helpen voetbalfans bij het uiten van hun emoties.

Comment

Het Nieuwsblad & LDV United helpen voetbalfans bij het uiten van hun emoties.

Het is zover. Maandag 13 juni spelen onze Duivels hun eerste EK-wedstrijd sinds 19 juni 2000. Toen stond onze huidige coach nog in de basis samen met Eric Deflandre, Joos Valgaeren en andere Verheyens. Je begrijpt ons punt. Het is even geleden.

Het WK 2014 was een mooie opwarmer, maar nu moet het gebeuren. Na al dat wachten, staan de emoties op ontploffen. Het Belgische voetbalhart springt bijna uit de borst. En daarom creëerde LDV United samen met Het Nieuwsblad 80 unieke EK-moji’s voor de voetbalfan. Zo kan iedereen zijn of haar voetbalgevoelens delen met de wereld.

Want waar het hart van vol zit, loopt ook de smartphone van over. Alleen miste de voetbalfan daar nog de juiste emoji’s voor.

Je tactisch inzicht delen via Messenger, de arbiter de les lezen in een WhatsApp-groepje met de vrienden of een doelpunt vieren met één rake SMS, dat zal vanaf nu gaan zoals het hoort.

LDV United en Het Nieuwsblad kropen in het hoofd van de voetbalfan en creëerden voor verschillende spelers, emoties en wedstrijdfases opvallende en vooral rake emoji’s.

Het enige dat je moet doen, is via de Nieuwsblad app (App Store en Google Play) het EK-moji toetsenbord op je smartphone installeren en je emoties de vrije loop laten tijdens de wedstrijden van de Belgen.

De campagne zet meteen de nieuwe claim: “Voetbal begint bij Het Nieuwsblad”, kracht bij en wordt tijdens het EK dagelijks ondersteund door social posts, Youtube pre-rolls bij specifieke skill-movies van populaire Duivels en top topical prints.

Surf dus snel naar nieuwsblad.be en installeer de EK-moji’s op je smartphone. Nog voor de match tegen Italië. Want voetbal begint bij beleving. Voetbal begint bij Het Nieuwsblad.

Comment

LDV United and Het Nieuwsblad go on a quest for world news in your municipality

Comment

LDV United and Het Nieuwsblad go on a quest for world news in your municipality

Het Nieuwsblad has conducted a year-long audit of all 308 municipalities. With the simple question, ‘What’s good and what could be better in your municipality?’, LDV United launched the first ‘Municipality Report’. The campaign includes TV, radio and print.

We’re always seeing or hearing snippets of news in a municipality. And that’s also world news. For the municipality’s residents and for Het Nieuwsblad. In the TV commercials, we mainly see what’s not going so well. With annoying and sometimes painful consequences.

With this campaign, LDV United not only highlights the Municipality Report, but also Het Nieuwsblad’s regional offer.

Comment

KIND EN GEZIN WINT KORTOM COMMUNICATIEPRIJS MET DE CAMPAGNE #BABYBEWEGING

Comment

KIND EN GEZIN WINT KORTOM COMMUNICATIEPRIJS MET DE CAMPAGNE #BABYBEWEGING

In 2014 lanceerde Kind en Gezin de campagne #Babybeweging. Het doel van de campagne? Ouders ondersteunen om in het dagelijkse leven meer te bewegen met hun kindje. Want bewegen is eenvoudig en leuk. Het startschot van de campagne werd gegeven met een tv-spot. Daarna werden eenvoudige tips om te bewegen verspreid via de website, nieuwsbrieven, een folder en natuurlijk de 700 werknemers van Kind en Gezin. Een tweede stap was de lancering van de app #babybeweging waarbij ouders foto’s van hun kindje konden ‘pimpen’ met actieve icoontjes. Het sluitstuk van de campagne was de Beweeg mee-cd: 5 klassieke kinderliedjes werden in een nieuw, en vooral actiever, jasje gestoken.

“De campagne vertaalt een belangrijke boodschap op een efficiënte en speelse manier en de cd zet ouders echt aan om samen met hun kindje te bewegen” volgens de juryvoorzitter. Na bekroningen uit de reclamewereld, met een BOA en CCB-award, volgt dus nu ook erkenning vanuit de hoek van de overheid. Kortom is de vereniging voor overheidscommunicatie en via de Communicatieprijs bekronen ze ieder jaar de meest succesvolle en creatieve overheidscommunicatie in Vlaanderen.

Comment

“We moeten sneller zijn, meer durven dromen en krachtdadiger handelen.”

Comment

“We moeten sneller zijn, meer durven dromen en krachtdadiger handelen.”

Harry Demey, CEO van LDV United

Harry Demey, CEO van LDV United

Wat we kunnen leren van Silicon Valley, China en Singapore

Wie denkt dat wij West-Europeanen de navel van de wereld zijn, moet toch even verder kijken dan de eigen buik en zijn blik richten op het westen en het oosten, op Silicon Valley en China en Singapore. Dan zie je hoe technologie en anders kijken de wereld van morgen uittekenen, vindt Harry Demey, CEO van LDV United. Elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid kan daar van leren. Dat is nodig, want de wereld is in volle verandering en wij zijn vandaag eerder volgers dan trekkers.

Wat valt er dan op? En vooral: wat kunnen we leren?

Dat we sneller moeten inspelen op een wereld die door de technologie ontzettend snel verandert. Bedrijven in Europa zijn vaak als een groot schip dat niet wendbaar genoeg is om zijn koers bij te sturen of van koers te veranderen. En daardoor varen ze misschien naar een bestemming die intussen al achterhaald is.


Ik weet het, disruptief is vandaag het modewoord. Het betekent letterlijk: verbrekend, verwoestend. Bedrijven, organisaties en overheden moeten beseffen dat er vandaag een nieuwe realiteit is die gedreven wordt door technologie die beschikbaar is voor iedereen. Wie daar geen rekening mee houdt, die wordt verwoest. Want de klok is niet meer terug te draaien.

Bedrijven moeten wendbaar zijn,
zodat ze snel hun koers kunnen bijsturen of veranderen.

Wat we specifiek van Silicon Valley kunnen leren, is die spirit die zegt: “Heb je een idee? Ga ervoor!” Denk vooral: yes we can. We hebben meestal 20 redenen om iets niet te proberen. Terwijl ze in de Valley helemaal voor die éne reden gaan om het wel te doen. Als nuchtere Vlaming vraag ik me ook wel af of die hele Silicon Valley niet gaat imploderen, want het gaat er soms zo irreëel aan toe. Maar die spirit, die onthoud ik. Die is aanstekelijk. Ze behoedt ons voor vastroesten.

Ja, we hebben al klanten kunnen helpen
door ze in het Valleybad onder te dompelen.

Die spirit, gekoppeld aan onze Europese waarden, die toch wel anders zijn dan die van het nieuwe Wilde Westen ginder, dat is een krachtige cocktail. We hebben al klanten kunnen helpen door ze in het Valleybad onder te dompelen. Met succes!

 

 

 

En als je naar het oosten kijkt?

China, dat is een andere wereld. Hun markt is China, een markt van 1,5 miljard. Alles gaat daar om grote getallen. Chinezen zijn bovendien heel goed in het kopiëren van wat ze ergens anders zien om het dan te verbeteren met hun innovaties. Hun YouTube en hun Alibaba zijn straffer dan de tegenhangers hier.

Chinezen kopiëren, verbeteren en innoveren.

Je ziet er ook het fenomeen dat de strafste mensen bij de overheid werken. Een overheid die overigens elke vijf jaar met een doortimmerd strategisch plan komt. Dat is een opgelegde richting die stukje bij beetje doorsijpelt naar de bedrijven, die een combinatie zijn van staat en privé.

Singapore is met 5,5 miljoen inwoners klein, zo klein als Vlaanderen. Maar ze hebben een heel grote ambitie: ze willen te smaaktest natiën on ecart zijn over 5 jaar. Hun smart cities-programma zorgt er vandaag bijvoorbeeld al voor dat camera’s voor een vlotte verkeersstroom zorgen, een echte ‘groene golf’. Je ziet ook bijna geen blauw op straat. Uniformen duiken pas op als mobiele gegevens en camera’s een zekere densiteit van mensen detecteren. Vandaag zijn ze ook hun onderwijs aan het hertekenen, waarbij iedereen de tablet gaat gebruiken.

Singapore bewijst dat je klein kan zijn
en groot kan denken.

In tegenstelling tot ons klein denken, zien zij in hun kleinheid een ongelooflijk voordeel. Met amper 5,5 miljoen inwoners koos de nationale telecomoperator Singtel voor een internationale strategie. Singtel heeft nu 540 miljoen klanten in Zuidoost-Azië.

 

Een reis wordt een boek en een start-up.

Peter Hinssen en Steven Van Belleghem, twee inspirerende experten, nodigden me uit naar Silicon Valley, samen met andere CEO’s die marketingbloed in hun aderen hebben. Ik heb direct ‘ja’ gezegd. Ik voelde me als een kind dat op schoolreis mocht naar plekken waar het altijd al van droomde. Google, Facebook, Apple, Microsoft, Starbucks,… allemaal namen waar je in ons vak naar opkijkt en beslist alles over wil weten.


Wat bleek? We raakten allemaal geïnspireerd door wat er in The Valley gebeurt. Na 4 dagen zaten we al samen om die inspiratie naar ons land te brengen. Het resultaat is een eigen start-up die intussen een eerste product op de markt zette: Zembro. Plus een boek dat ik samen met Peter en Steven schreef: The Spirit of the Valley.

We geven 5 exemplaren van The Spirit of the Valley weg! 
Mail naar info@ldv.be
 en wie weet ben jij een van de winnaars.

 

 

 

 

 

 

Chinese tekens aan de wand

1. In China moeten er elk jaar 10 miljoen jobs bijkomen.

2. In China zijn er driemaal zoveel topingenieurs als in The Valley.

3. Digitale toepassingen worden vandaag in China bedacht en voor de uitwerking geoutsourcet naar… Europa.

 

 

 

 

Wat zou je bedrijfsleiders en overheden van hier aanraden?

We hebben geen tijd te verliezen. We moeten wendbaar zijn, beweeglijk, veel sneller dan vandaag. We moeten creatief zijn, durven dromen. Alleen als je groots droomt, kan je tot grootse dingen komen. Anders blijf je middelmaat. En die middelmaat wordt al snel iets ondermaats, iets dat verdwijnt. En ja, we moeten handelen.

Klinkt dat wat Amerikaans, klinkt dat wat ver van mijn bed? Denk dan even aan de Noorderlaan, hier in Antwerpen. Ooit werkten daar duizenden mensen bij Opel Belgium. Nu vijf jaar geleden ging de fabriek definitief dicht. En wat zie je? We zijn eigenlijk nog altijd bezig met te herkauwen hoe onrechtvaardig die sluiting was. De gebouwen staan nog altijd leeg. We hebben, om welke reden ook, nog altijd niets creatiefs gedaan met die grote plek die er nu verlaten bijligt. We zijn er nog altijd niet in geslaagd om met een inspirerende visie te komen en die visie om te zetten in daden. Als je terugkomt van The Valley, van China en van Singapore, dan besef je nog meer dan anders: er is echt wel meer mogelijk dan we voor mogelijk achten. Die idee zit trouwens ingebakken in ons bureau. We create fans for brands vertrekt ook vanuit een droom. Een droom van een merk waar mensen zo’n krachtige band mee krijgen dat ze er echt fan van worden.

Comment

Gazet van Antwerpen en LDV United tonen hun hart voor regiosport.

Comment

Gazet van Antwerpen en LDV United tonen hun hart voor regiosport.

LDV United maakte een nieuwe campagne voor Gazet van Antwerpen waarmee ze samen op zoek gaan naar het grootse clubhart van de regiosport.

Met de campagne ‘Het Grootste Clubhart’ bewijst Gazet van Antwerpen dat het alle sportclubs, groot of klein, een warm hart toedraagt. En zet het de kantinevrouw, de materiaalman en alle andere mensen die een sportclub doen draaien in de bloemetjes.

De campagne omvat een Tv-spot, radio en een printluik. De Tv-spot toont verschillende mensen die zich hard inzetten voor hun sportclub, ieder op zijn manier. Ook in de radio en print worden deze kleurrijke figuren, zonder wie een sportclub niet kan overleven, op een piëdestal gezet.

Door je clubhart in de bloemetjes te zetten, maak je kans om €5000 te winnen voor je sportclub. Geld dat ongetwijfeld goed van pas zal komen, want een sportclub doen draaien is een sport op zich.

Nomineren en stemmen kan op gva.be/clubhart

Comment

LDV United leest mee en leeft mee met het vernieuwde Nieuwsblad

Comment

LDV United leest mee en leeft mee met het vernieuwde Nieuwsblad

Het Nieuwsblad vernieuwt. Vanbinnen en vanbuiten. Zo herken je de krant voortaan aan een grote dikke ‘N’ die in de linkerbovenhoek van de cover prijkt. Maar ook de inhoud werd verscherpt. Met strengere redactionele keuzes en een nadruk op storytelling.

En als de krant vernieuwt, vraagt dat om een campagne. Samen met LDV werkte Het Nieuwsblad aan een stevige strategie die samengevat werd in een nieuwe baseline: Lees mee. Leef mee.

Dat wil zeggen; positief het nieuws beleven. Niet per se door een roze bril, wel met een ruime blik. Daarom vertelt Het Nieuwsblad elke dag, maar niet zonder schroom, wat er beweegt in uw dorp en in de wereld.

De campagne omvat een Tv-spot, radiospots & printadvertenties.

Obama
 

Comment

LDV UNITED & HET NIEUWSBLAD BEWERKEN NU OOK HET VELD.

Comment

LDV UNITED & HET NIEUWSBLAD BEWERKEN NU OOK HET VELD.

Sinds twee jaar weten we voor eens en voor altijd wie er baas is in de koers. Dat maakte LDV United samen met Het Nieuwsblad - als fiere Belgen – duidelijk met campagnes onder de noemer: “De koers is van ons”.

Dit jaar voegen ze daar met de nodige trots het veldrijden aan toe. Want ook in het veld profileert Het Nieuwsblad zich als een expert met haarfijne analyses en verslaggeving in de krant zelf, een uitgebreide veldritgids als bijlage en vanaf nu ook een dominante aanwezigheid tijdens de wedstrijden zelf.

Om dit te duiden gingen LDV United en Het Nieuwsblad op zoek naar de kiem van het Belgische succes in het veldrijden en vonden deze in de Vlaamse velden. Met het grootste respect voor de Belgische bodem en diegene die hem bewerkt – al dan niet op de fiets - werd er gewerkt aan een nieuwe TV-spot, radiospots (inclusief een 50”) en print. 

Het resultaat kan je hier zien, horen, voelen en net niet ruiken.


Comment

Comment

FCB Mayo Peru & LDV United Belgium win Grand Prix at EACA Care Awards 2015

Brussels, 24 June 2015: FCB Mayo Peru and LDV United Belgium were both awarded with a Grand Prix at the EACA Care Awards 2015 last night. FCB Mayo Peru touched the jury with the campaign “Searching for hearts” for the Peruvian Cancer Foundation and was awarded the Grand Prix of the 2014 edition of the Care Awards. With the aim of restoring faltering donations, this very moving campaign followed the actions of prison inmates in responding to a call for aid. LDV United Belgium was awarded the 2015 Grand Prix for their campaign “Special Olympics: European Summer Games”. This campaign was designed to raise awareness for the Special Olympics, taking place in Antwerp in 2014. With the aim to break the taboo and give the athletes the attention they deserve, LDV United created three controversial portraits using the eyes of a Special Olympian, and the fame of three top Belgian athletes to attract attention.

A total of 111 entries from 28 countries were submitted for the 2014 & 2015 EACA Care Awards and both editions were chaired by MEP Dita Charanzová (Alliance of Liberals and Democrats for Europe).

Winners from Australia, Belgium, Canada, Colombia, Finland, France, Germany, Italy, Lebanon, Mozambique, Peru, Serbia, Sweden, Switzerland, the United Kingdom and the United States received their trophies from Dita Charanzová (ALDE) last night in Brussels.

Click on the years to see the 2014 and the 2015 winners.

The entries were judged in 5 categories: Non-profit Organisations and Non-governmental Bodies; Government Bodies and Related Organisations; Local and Regional Authorities; Corporate Governance (CSR) and Healthy Lifestyle Promotion.

Entries in the 2014 & 2015 Care Awards covered issues as diverse as domestic violence, public health, child abuse and disability to name a few.

A special Award to honour the work undertaken by MEPs in support of social, humanitarian and environmental causes was introduced this year as part of the EACA Care Awards. Nominations were judged on the MEP’s level of commitment, creativity, impact and future plans. MEP Mariya Gabriel (European People’s Party) received the MEP Care Award for her commitment to violence against women and gender equality. MEP Damian Drghici (Progressive Alliance of Socialists and Democrats) received a special commendation for his dedication to the rights and social inclusion of the Roma.

-Ends-

For further information, please contact:

Nathalie Shammah
Communications & Events Manager
Tel: + 32 2 740 0712
E-mail: nathalie.shammah@eaca.eu

Marianna Tzaerli
Communications & Events Assistant Tel: + 32 2 740 0714
E-mail:
marianna.tzaerli@eaca.eu

About the EACA Care Awards

The EACA Care awards are part of the European Association of Communications Agencies’ (EACA) overall commitment to promote Corporate Social Responsibility and are linked to the ACT Responsible online gallery and the ACT Responsible World Tour. For more information, please visit www.careawards.eu.


About EACA

The European Association of Communications Agencies (EACA) is a Brussels-based organisation whose mission is to represent full-service commercial communications and media agencies and agency associations in Europe. EACA aims to promote honest, effective advertising, high professional standards, and awareness of the contribution of advertising in a free market economy and to encourage close co-operation between agencies, advertisers and media in European advertising bodies. For more information, please go to www.eaca.eu.

About ACT Responsible

The non-profit association ACT Responsible federate, promote, and inspire responsible communication on sustainability, equitable development and social responsibility. Through a unique collection, ACT Responsible shows how advertising professionals from all continents can use their core talent -- creativity -- to play a positive role in addressing today's crucial world issues.

ACT Responsible promotes its mission worldwide, through The Expo, a unique travelling exhibition, conferences, media partnership and on a unique, free database of advertising campaigns accessible at www.act-responsible.org.

Comment

OPEL AND LDV PUT A 6 YEAR OLD BOY BEHIND THE WHEEL OF AN OPEL.

Comment

OPEL AND LDV PUT A 6 YEAR OLD BOY BEHIND THE WHEEL OF AN OPEL.

Bruno had just one last wish before he handed over his old Calibra. To teach his son to drive in it. Just as his father had done with him, in the same car. A small problem: his son is 6 years old.

That’s the starting point of ‘The Car Kid’, a new film from Opel and LDV on hetbestebod.be/goedgemoed. That’s where Opel gives people a chance to bid their current car a beautiful, emotional farewell.

So in the latest episode, Opel makes Bruno’s dream come true. Under the tutelage of Philippe Steveny, the Belgian 1997 Rally Champion, Mikael learned to brake, change gears, take corners and above all… use the accelerator. Discover the result in our video below. 

The promotion is part of ‘The Best Offer’ campaign which LDV and Opel have been running since 2014. 

Comment